Les 5: CSS + HTML

In les 5 ga je verder met de bouw van een website op basis van de opgedane kennis en vaardigheden. In les 5 is er ruimte om op basis van ingebrachte vragen te komen tot een flexibele invulling van de les.

Aangezien de laatste les qua inhoud flexibel is, vind je hieronder diverse bronnen en mogelijkheden tot verdieping in HTML/CSS.

Volg mij op Twitter of Delicious

Mocht je de cursus als plezierig en doeltreffend hebben ervaren en ben je nieuwsgierig waar ik mijn kennis en vaardigheden opdoe? Via mijn twitteraccount @jaapvdveen deel ik regelmatig bronnen waar ik zelf als webdeveloper iets aan heb of die ik bestempel als handig naslagwerk. delicious.com/jaapvdveen gebruik ik voor het opslaan, organiseren en delen van al mijn favoriete websites. Ga je bijvoorbeeld naar delicious.com/jaapvdveen/css3 toe, dan zie je al mijn favorieten waaraan ik de tag “css3” heb gekoppeld.

Gebruiksvriendelijke formulieren bouwen

Tijdens de cursus wordt er geen aandacht besteed aan het bouwen van formulieren. Op basis van de kennis en vaardigheden die je hebt verworven tijdens de cursus, ben je in staat om zelf te onderzoeken hoe je formulieren bouwt en wat een formulier gebruiksvriendelijk maakt.

Op Tutsplus staat een gratis video-cursus over “Web Form Design and Development“. De tijdsinvestering bedraagt ongeveer 3 tot 6 uren.

30 Days to learn HTML & CSS

Jeffrey Way heeft een ontzettend goede video-cursus opgezet waarmee het de bedoeling is dat je in 30 dagen HTML & CSS leert schrijven. Elke dag één video over een specifiek onderwerp van HTML/CSS. De cursus heet “30 Days to learn HTML & CSS” en wordt van harte door mij aanbevolen. De uitleg van het “hoe en waarom” van HTML & CSS onderwerpen is van hoge kwaliteit. Als je álle lessen doorloopt bedraagt de tijdsinvestering ongeveer 5 tot 10 uren.

Update 12/11/2018: Helaas is de cursus “30 Days to learn HTML & CSS” inmiddels niet meer gratis beschikbaar. Mocht je dat willen (ik vind het nog steeds een erg goede cursus), dan kun je de cursus via deze link bereiken. De eerste twee lessen (=video’s) zijn gratis. Zo kun je beoordelen of de rest van de lessen ook aansluiten bij jouw leerstijl.

Update 12/11/2018 – 2: Blijkbaar zijn de video’s nog steeds via YouTube te vinden. Wanneer je “30 Days to learn HTML & CSS” (klopt, inclusief aanhalingstekens) intikt op Google, en doorklikt naar video’s, dan vind je alle 30 video-afleveringen terug. Geen idee hoe lang ze via deze manier nog te bekijken zijn, maar doe er je voordeel mee.

4 thoughts on “Les 5: CSS + HTML

  1. Wat is het verschil tussen in de display property css3 en wanneer wordt het toegepast?
    block, none, inline, flex, inline-block, inline-table, table, en alle aanverwanten in table?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.